|
Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 2 mesaje ] |
|
Chef-ul, o vedeta sau un artist ascuns?
| Autor |
Mesaj |
|
raluca.ichim
|
 Chef-ul, o vedeta sau un artist ascuns?
Buna ziua tuturor, As vrea sa deschid un subiect interesant de care m-am lovit in ultima vreme in cadrul unui proiect al meu pentru un hotel de 5 stele bucurestean. Este clar, gastronomia este o arta, mancatul implica un mix de simturi-vaz, miros, gust, iar acesta combinatie il implica pe cel ce degusta intr-o experienta mai mult sau mai putin de neuitat. Am experimentat majoritatea bucatariilor din Bucuresti, de la cele mai populare pana la cele exclusiviste si intr-adevar sunt multe elemente ce le diferentiaza.
Chef-ul este cel ce duce in spate o bucatarie, o imagine, o emblema. Dar de cele mai multe ori, nu el este cel ce atrage clientii intr-o locatie, aici facandu-si treaba metodele de promovare alese de fiecare locatie. Cu cat zona in care se pozitioneaza locatia este mai inalta, cu atat cercul se focalizeaza mai tare asupra artistului din bucatarie. Dar cati astfel de Chefi sunt in Bucuresti sau in tara? si cati dintre ei sunt vedete (in cercul lor profesional sau pt. publicul larg)?- si nu ma refer la vedete de televiziune cuprinse de patima gatitului. Voi puteti recomanda un nume de asemenea maestru care la un moment dat v-a cucerit?
De ce toti bucatarii sefi ai hotelurilor de 5 stele sunt straini? Stiu ca nu exista decat o singura scoala de specialitate la noi in acest sens(va rog sa ma contaziceti daca stiti altfel), insa, unde sunt artistii nostri? In cadru acestui proiect al meu, caut un Chef, insa imi este foarte greu sa-l descopar. Insa cred ca bucatarii nostri au talent si un simt special. Cine este in domeniu si poate sa recomande pe cineva, este binevenit sa imi dea un sfat.
|
| 24 Mar 2009 15:56 |
|
 |
|
mocanski
|
 Re: Chef-ul, o vedeta sau un artist ascuns?
Buna Raluca
Referitor la ce spui tu vis-a-vis de chef-ul care nu atrage clienti. Ai dreptate el nu ii atrage dar el este cel care pastreaza clientela si o fidelizeaza. Altfel spus este o legatura foarte stransa intre promovarea localului si echipa din restaurant ca altfel poate sa gateasca chef-ul numai minunatii daca nu stie nimeni iar promovarea poate sa fie foarte tare daca musteriul nu revine. In legatura cu toti maestrii adusi de afara eu cred ca acesta este un moft si un mod de a face marketing pentru restaurantul tau. Romania trece acum printr-o perioada de formare si cizelare a gustului maselor, si nu poti sa ii atragi pe clienti decat servindu-le ceea ce acestia si-au dorit de zeci de ani adica marfa de import. In felul asta au fost adusi din import maestrii pentru a satisface dorinta de exotic a romanilor.
|
| 27 Mar 2009 10:38 |
|
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 2 mesaje ] |
|